Barleycord

Over Barleycord

Barleycord ontstond 35 jaar geleden toen twee jongens onder het genot van een goed glas whisky op een gitaar hun liefde voor Schotland en Ierland deelden. In loop der tijd is de band uitgegroeid tot een 8-koppige band. De uiteenlopende roots van de leden zorgen voor een boeiende mengeling van stijlen met een eigen herkenbare sound.

Van een traditionele folk band ontwikkelde Barleycord zich tot een wereld band met een eigen sound. Barleycord is dan ook zeker niet in een hokje te plaatsen. Schotse, Ierse, Spaanse, Kaap-Verdische en Braziliaanse songs vormen de kern van de muziek met als rode draad het verhalende karakter van de muziek.

Een avond Barleycord staat garant voor een muzikale reis over de wereld, met vaste herkenningspunten en nieuwe ontdekkingen, een kennismaking met een variëteit aan instrumenten.

Froukje Brandsma zang; Wandá Mariah zang, percussie; Karen Snoei, dwarsfluit/thin whistle; Ingrid Petten synthesizer, accordeon & percussie;  Dick van Ginkel gitaar, bas & zang; Auke Petten gitaar, mandola, percussie & zang; Peter Eymann gitaar & percussie; Elko Petten conga, cajon, bodhran, sourdo & percussie. En niet te vergeten Hans Broeksma Geluid!Contactadres: Ingrid Petten ipetten@hotmail.com, M: 06 222 30 550 of via het contactformulier op deze website (‘Contact’)